Om

Bryggeriet
BeerMonkey är en nanobryggeri i Knivsta, 2 mil söder om Uppsala. Bryggeriets grundare och ägare är Daniel Ceder. Allt sker på plats, bryggningen, tappning, etc. I bryggeriet. Det är verkligen en pionjäranda över det hela, allt från denna webbsida, marknadsföring, bryggning, etiketter, bygga bryggeriet, inköp, är DIY.

Beer Monkey Taproom
Vårt Taproom ligger som sig bör på samma adress som bryggeriet. Öppettider för allmänheten varierar med är typiskt helgfria onsdagar och fredagar. Företag/större sällskap kan boka andra dagar, kontakta i så fall oss på info@beermonkey.se alt. 070-2040000

BeerMonkey är namnet på ölen och vårt varumärke. Bolagsnamnet är Monkeymountain Brewery AB (559019-6738) och ägs till 100% av Daniel Ceder (daniel@beermonkeybrewery.com)

Kontakta BeerMonkey via email eller Facebook

Vad betyder ett namn? 
Namnet på bryggeriet beror på tre saker:

  1. Apor är coola. Punkt!
  2. BeerMonkey är som vi alla vet detta mytomspunna ap-liknande varelse som magiskt uppenbarar sig mitt i natten för att rufsa håret och ta några hundralappar ur din plånbok medan du sover. Hans besök sker oftast efter du på en fredag kväll gått ut för ”ett par öl”

“Och jag som bara skulle ut och ta ett par öl med polarna och så vaknar jag upp nästa dag trött och sliten, tydligen fick jag besök av “Beer Monkey ” någonstans på vägen”

  1. Beer Ape eller Beer Primate låter inte lika bra

Filosofi

Med risk för att låta pretentiös, BeerMonkey har en bryggfilosofi.
Det handlar om att göra öl jag älskar, inte att producera en öl som så många som möjligt gillar.

För att göra fantastisk öl skall du följa din egna övertygelse, vi tror på feedback, men fantastisk öl baseras aldrig på den minsta gemensamma nämnaren. Kvalitet är alltid viktigare än vinst marknadsandelar.

BeerMonkey tror inte kompromisser leder till storslagen öl. Därför älskar vi DIY; bygga bryggeriet, skapa recepten, välja rätt ingredienser, bryggning, buteljering och allt annat. Att ha full kontroll av processen början till slut är avgörande i vår filosofi.

Beer Monkey Brewery brygger naturligtvis många olika öltyper, allt från välhumlade IPA, maltiga Pale Ales till fylliga stouts. Men det är inte det viktigaste, det som är betyder något är att du ska skall kunna känna och smaka BeerMonkey, kärlek och hantverk i varje öl!

Således, BeerMonkeys manifest;
manifest